Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Πως να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη με απλά υλικά!

Η πλαστελίνη είναι ένα υλικό για παιχνίδι & δημιουργία που αρέσει σε όλα τα παιδιά! Δοκιμάστε με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, οικονομικά & σίγουρα για την ποιότητα τους, να φτιάξετε πανεύκολα τη δική σας πλαστελίνη!


Το καλύτερο της συνταγής είναι ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά χωρίς να ανησυχείτε για τον αν θα την βάλουν στο στόμα αφού τα υλικά παρασκευής είναι ακίνδυνα. Και πιθανότατα όποιος τη δοκιμάσει...θα τον πειράξει μόνο γιατί δεν θα του αρέσει...το αλάτι βλέπετε...! 
Υλικά:

1 1/2  κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κρύο νερό
1/2 κούπα αλάτι
1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι
χρώματα ζαχαροπλαστικής (3 βασικά χρώματα)


1.Βάζουμε αλεύρι,αλάτι, νερό & λάδι σε ένα πιάτο/μπολ και τα αναμιγνύουμε με τα χέρια μέχρι να"γίνουν" ένα ομοιόμορφο,απαλό ζυμάρι.

!!!Αν το ζυμάρι σας κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα για να αποκτήσει την υφή της πλαστελίνης (κ ακόμα καλύτερη!). 


2.Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τόσα κομμάτια όσα χρώματα πλαστελίνης θέλουμε. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε πάλι για να απλωθεί το χρώμα ομοιόμορφα.Και έτοιμες οι πλαστελίνες.....ώρα για παιχνίδια & δημιουργία...


Φυλάξτε τις πλαστελίνες σας σε τάπερ, στο ψυγείο.Καλά ζυμώματα & καλό παιχνίδι!!!

1 σχόλιο: